Belangrijk om te weten

WAT MOET U WETEN OVER BLOEMEN IN HARS?

Wat moet u weten over bloemen in hars?Een in hars gegoten bloem vormt een bijzonder mooie en blijvende tastbare herinnering aan een dierbaar persoon of moment. De volgende zaken zijn belangrijk om te weten;

– Een hars gieting kan mislukken. Lever dan ook, indien mogelijk, extra bloemen aan. Wij drogen zo veel mogelijk bloemen en kiezen de mooiste voor uw hars gieting(en).
– Wij gieten de hars z.v.m. luchtvrij. Het kan echter voorkomen dat er tijdens het uitharden alsnog een luchtbel/vlies ontstaat.
– Uw bloem wordt eerst gedroogd. Dit kan er voor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem.
– De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden.
– De hars bevat een UV filter. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Plaats uw gieting ten alle tijden uit de zon voor een lange levensduur. Hier wordt geen garantie op gegeven.
– De meeste gietingen worden in meerdere lagen gegoten, dat kan zichtbaar zijn als zodanig.
– In een zeldzaam geval kan het voorkomen dat (lucht)scheuren ontstaan. Dit is niet door ons te herstellen.
– De hars kan soms een iets wat gelige of juist een witte kleur/zweem hebben. Vooral wanneer het een grote gieting betreft kan het zijn dat de hars door warmte ontwikkeling wat geel/troebel kan kleuren.
– Het is mogelijk om persoonlijke items zoals sieraden of as mee te gieten. Dit is geheel op eigen risico!
– Iedere gieting wordt met de hand gemaakt. Hierdoor kan de compositie, hoogte en afwerking per stuk verschillen.

Winkelwagen